dimarts, 12 de juny del 2012

REVISIÓ DEL BLOC


Mes de juny, indicador de que el curs 2011-2012 ja està en la seva recta final, i per tant, arribada l’hora de fer una revisió del que ens ha representat el nostre bloc i que ens agradarà sotmetre a la consideració de les persones que ens heu anat seguint.

Amb molta il·lusió varem aprofitar l’oferiment de la Dolors Vinyoles (a la que des d’aquests ratlles volem expressar-li el nostre agraïment), de fer un bloc que formaria part dels “BLOGS LITERARIS A L’ESCOLA DE LA DONA CURS 11-12”

El nom que varem triar, DONES DE CATALUNYA, era per a fer ressaltar aquelles que encara que en algun indret segur que es coneixen, creiem que per la seva trajectòria mereixen una més amplia difusió; això és el que nosaltres hem considerat al incloure-les en el bloc,

Ha estat un vertader plaer la seva recerca i podem assegurar que les primeres beneficiades hem estat les dues titulars del bloc, ja que ens ha permès descobrir dones que, gràcies al seu esforç, el nostre país se n’ha beneficiat.  També perquè volem continuar resseguint els camins que elles han obert i dels que nosaltres ens en beneficiem.  Ens cal no oblidar que algunes pel l’època en que van viure i les grans dificultats existents degut a la marginació de la dona a la vida social, gens comparable amb l’actualitat, encara era molt més difícil viure d’acord amb el que consideraven els corresponia.  

Rendir-les un homenatge de reconeixement i agraïment per la seva gran tasca, és el motiu que al començament de curs ens va impulsar a la confecció del bloc “Dones de Catalunya”

Volem afegir que, com ja vam anunciar a la presentació del bloc, hem volgut incloure també dones que no trobarem en cap llibre, dones anònimes com tantes n’hi ha i han hagut, però que el seu fer, el seu treball, que ens ha arribat mitjançant persones que les coneixen o les han conegudes, considerem que es mereixen incloure-les per fer explícita la nostra  veneració  pel beneficiós pòsit que deixen o han deixat a Catalunya.

I ara que ja finalitzem aquesta etapa i volent ser fidels a la veritat, hem de reconèixer que aquest treball ens ha estat tan enriquidor per a nosaltres, que així tot fluixet, ens atrevim a dir-vos que a lo millor el curs vinent l’anem engrandint, però això és quelcom que encara no podem confirmar, ja que ens cal seure’ns i veure fins on arriben les nostres possibilitats.

A les persones que ens heu llegit, volem expressar-vos el nostre agraïment per la vostra atenció, i no us diem adéu sinó fins aviat.

2 comentaris:

  1. M. Dolors i Montse,

    Heu fet un treball de recerca molt útil i interessant. Ja espero les vacances per poder-m'hi entretenir: fer-me llistes de les dones que no coneixia, subratllar els aspectes que m'han colpit més més, treure'n conclusions. Moltes gràcies per la vostra tasca tan generosa i ben feta. Sobretot, continueu, que encara ens queden un munt de dones que hem de treure de l'oblit.

    Una abraçada ben forta a totes dues,

    M. Dolors Vinyoles

    ResponElimina
  2. El quw us proposàveu ho heu assolit.

    Bon estiu.

    ResponElimina